Približava se Festival 84, vrhunski zimski festivalski događaj! Još uvijek traje zima, ali je neće biti jer nas na Jahorini od 15. do 18. marta očekuju sjajni dnevni i nezaboravni večernji partiji na pet bina raspoređenih širom cijele planine, na kojima će nastupiti Sigma, Asian Dub Foundation, Joris Voorn, Umek, Burak Yeter, Filatov & Karas, Mahmut Orhan, Patrice Baumel, Marko Nastić b2b Dejan Milićević, After Affair, Bad Copy, Sandrino, Kristijan Molnar, Forest People, Frankie, Kontra & Indigo, Helem Nejse, Mladen Tomić b2b Siniša Tamamović, Van Gogh i mnogi drugi. Međutim, kako je riječ i o najluđem zimskom muzičkom događaju u regionu, kreativnost mora da pršti! Ovo su naši prijedlozi za opremanje za ovaj muzički događaj!

1. Naočare

Svaka sezona zahtijeva sjajan par sunčanih naočara koji vas štiti od UV zračenja, a na preko 1.900 metara nadmorske visine, one će vam biti i više nego potrebne. Pronađite svoj idealan par koji ćete koristiti i tokom dnevnih, ali i noćnih partija i ne zaboravite da se u ovim mjesecima sve vrti oko povratka mode s početka 2000-ih.

2. Šalovi, kape i rukavice

Možda ovo zvuči kao nešto što bi rekle naše bake, ali savjet da sa sobom spakuješ toplu kapu, šal i rukavice, nikako nije loš. I plus, u alternativnoj dimenziji skijališta, potpuno je legitimno, čak i poželjno, da odlijepiš od šarenila dezena i tekstura – tako da, mašti na volju i neka ti bude toplo da bi u potpunosti uživao u omiljenoj muzici!

A post shared by Hannah Teter (@hannahteter) on

3. Zimsko odijelo

Naravno, dobro će vam poslužiti i jedna deblja jakna, ali samo razmislite: bez zimskog odijela, uskratili ste sebi da u potpunosti uživate u čarima snježne planine i pod dva, da se obučete od glave do pete u vrišteće jarke i flourescentne boje i zaista budete primijećeni!

A post shared by Travis Rice (@travisrice) on

4. Široki džemperi

U suštini prenosivi topli zagrljaji, a svi smo upoznati sa tim u kojoj mjeri ljudi vole da se grle i razmjenjuju dobru energiju na muzičkim festivalima – te učinimo to toplom navikom, a i sve je bolje zimi sa džemperom. Jutarnja kafa? Bolja sa toplim, širokim, vunenim džemperom. Ručak? Bolji uz topao, vuneni zagrljaj. Pauza na planinskom suncu uz omiljenog DJ-a? Pretpostavljate kuda ovo vodi…

A post shared by Style It Easy (@styleiteasy) on

5. Čizme za snijeg

Nikada neće zažaliti što ste pazarili čizme za snijeg, pogotovo ukoliko posjećujete bilo koji zimski festivalski događaj napolju. Naravno, treba da budete naoružani i patikama i japankama, baš kao i čizmama za snijeg. Jer zaglavljivanje bez adekvatne obuće, može da pretvori prelijepo veče u klizavo i vrlo hladno.

6. Ključni mali detalji

Torbe, ruksaci, rese, naljepnice za lice i svakako čokeri – šljokice su uvijek u modi, ne zaboravite!

A post shared by Kompas_Young (@kompasyoung) on

7. Dobro raspoloženje

Možda je trash izjava, ali bez osmijeha na licu i radosti što uživate na zimskom Festivalu 84, vaše drečavo odijelo i kapu u obliku jednoroga niko neće primijetiti. Dobra energija je ono što ljude privlači i oblači vas u najpopularniju modu trenutno! To jedino obavezno ponesite sa sobom na olimpijsku Jahorinu od 15. do 18. marta!

A post shared by Chloe Kim (@chloekimsnow) on