Project Description

Frenkie, Kontra & Indigo

Bosanska trojka Frenkie, Kontra & Indigo izazvaće pravu lavinu svojim maestralnim rimama i zaraznim matricama na Festivalu 84! Album “Putanja” učinio ih je prepoznatljivim imenima u regionu, a tome je doprinijela i Frenkijeva eksplozivna kolaboracija “Daj ga na gas” sa duom Who See. Ubrzo se trio uputio do Tokija kako bi tamo, za samo pet dana, snimio, miksovao i masterovao svoj novi album “Egzil”, ali i snimio spot za singl “Đe će ko” koji broji skoro milion pregleda na stranici YouTube.

Izuzetno pozitivne reakcije na album mogu se pripisati ekspertnim i maštovitim stihovnim sposobnostima Frenkija i Kontre, kao i Indigovoj producentskoj magiji nadovezivanja pjesama sa albuma bilo melodijom ili temom. Jedan od najznačajnijih muzičkih kritičara sa naših prostora Dubravko Jagatić u svojoj recenziji “Egzila” opisao je produkciju kao “superiornu” i “svjetsku”, a tekstove kao “rafale fenomenalnih i snažnih stihova koji život na Balkanu opisuju onakvim kakvim jeste”. Koliko su ovi momci iz bosanskog FM JAM kolektiva donijeli svježine na domaću rap scenu, govori i činjenica da su Indigu kao inspiracija služili, pomalo neočekivano, bend Nine Inch Nails, kao i soundtrack cijenjenog filma Sicario i serije Stranger Things!

Bez sumnje, njihov balkanski hip-hop zvuk uz primjese aktuelnog trep talasa i navedenih inspiracija oduševiće publiku u petak, 16. marta!

Nazad na program