Project Description

Helem Nejse

  Subota, 17.03.

Sarajevski sastav Helem Nejse stiže na Olimpijsku Jahorinu u petak, 16. marta! Smijeh, ples i hitovi koji su nastali u posljednje tri godine mukotrpnog bacanja rima na zaista bombastične muzičke podloge je ono što očekuje publiku na svakom njihovom koncertu. Upravo su po svojim energičnim nastupima poznati i neprikosnoveni.

Osim muzičke karijere, voditelji su popularne radijske emisije, ali iza sebe imaju i uspješne pozorišne predstave. Njihov album prvenac “Go u gostima”, izdat protekle godine, potpuno je rasprodat i popularnost koju su time stekli na našim prostorima otvorila im je mnoga vrata. Regionalnim hitom “Kabadahija” ukrstili su snage sa beogradskim muzičarom Markom Louisom, a za pjesmu u kojoj govore o ljubavi između momka i djevojke različite nacionalnosti, u intervjuu za Radio Slobodnu Evropu rekli su: “Ako se ljubav desila između osoba koje su različito zovu i dijelom su iz neke različite grupe, bilo to religijske ili nacionalne, ne smije se toj razlici pridavati značaj jer ljubav mora pobijediti”.

Najavili su novi album koji će biti objavljen na jesen 2018. godine, a publika prvog izdanja snježnog Festivala 84 imaće priliku da čuje i druge hit numere ovog satiričnog sastava, među kojima su “Bosnia” i “Nemam” koju su snimili sa Edom Maajkom!

Nazad na program